Promet Precision - Mätutrustning till Tillverkningsindustrin

Är du den vi är på jakt efter? Resande service- och applikationstekniker till Promet/OGP.

Trivs du med kundkontakt i ett fritt och rörligt jobb? Är du allmänt tekniskt intresserad och har en vilja att jobba med spännande teknik? Då kanske du är vår nästa arbetskamrat. Vi söker nu en Servicetekniker till Promet/OGP.

Från huvudkontor i Eskilstuna och säljkontor i Skövde levererar Promet/OGP produkter och tjänster inom mätteknik till kunder i Norden och Baltikum. Mätutrustning och system kommer från välkända och ledande leverantörer inom respektive nisch. Med snabb, personlig och professionell service skapar vi förutsättningar för våra kunders utveckling.

Promet Precision AB grundades 1993 och har sedan start varit det självklara valet för tusentals kunder inom tillverkningsindustrin. Vår mångåriga erfarenhet inom mätteknik för ytjämnhet, profil och rundhet utgör basen i vår verksamhet.

År 2007 förvärvades OGP Scandinavia AB som numera är ett systerföretag till Promet. Fokus för OGP Scandinavia AB är beröringsfri mätning med multisensorteknik vilket resulterar i att vi kan erbjuda ett komplett produktsortiment. Promet/OGP har sitt säte i Eskilstuna, sitter i samma lokaler och har ett nära samarbete.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker kommer du arbeta ute hos våra kunder med service, kalibrering, reparation och installation av mätutrustningar. Du spenderar mycket tid ute på fält med mestadels planerad service av vårt sortiment. Oftast sker resorna inom Sverige, men även resten av resten av Skandinavien och Baltikum. Cirka 2-3 övernattningar per vecka. Vid start får du en bra introduktion genom att gå bredvid en av våra servicetekniker, samt utbildningar som hålls internt eller hos leverantörer. Tjänsten passar dig som är tekniskt intresserad, trivs med kundkontakt i ditt arbete och som alltid strävar efter att ge bästa tänkbara service. Du är vårt ansikte utåt! – På plats hos kund serva, reparera och kalibrera ytjämnhet-, rundhetsmätare och optiska mätmaskiner m.m. – På plats hos kund montera, driftsätta och ibland utbilda i handhavandet av mätutrustningar. – Ansvara för att tilldelat uppdrag blir inbokat och utfört i tid och enligt kunds önskemål. – Självständigt färdigställa, rapportera och avsluta arbetet hos kund. – Hålla kunden uppdaterad under hela uppdraget. – Tillsammans med kollegor planera resor och kundbesök. – Då du är företagets ansikte mot kunden företräda oss på ett professionellt och korrekt sätt – Bidra med merförsäljning i form av tjänster, serviceavtal, delar, utrustning och tillbehör. – Hålla verktyg, maskiner och kalibreringsutrustning i bra skick och behandla dem på ett professionellt sätt.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som servicetekniker bör du tycka om en resande vardag ute på fältet, att bemöta företagets kunder på ett positivt och kundvårdande sätt och att varje dag bidra med positiv energi till dina kollegor. Du drivs och motiveras av ett varierat arbete med frihet under ansvar. Du är orädd, handlingskraftig, van vid att arbeta självständigt och flexibel. Du har mycket goda datorkunskaper och hanterar engelska och svenska obehindrat i tal och skrift då våra leverantörer och en del kunder kommunicerar på engelska. Finska är en merit. Du har någon form av kompetens inom el och svagström. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Har du tidigare arbetat med service av mätutrustning eller som servicetekniker ser vi det som meriterande.

Krav

 • Du har en avslutad gymnasieutbildning (meriterande med teknisk utbildning)
 • Kunskaper inom ritningsläsning och mätteknik.
 • God datorvana, mjukvara och hårdvara
 • Du är kundorienterad, serviceminded, engagerad och ansvarsfull
 • Du har en mycket god samarbetsförmåga
 • Körkort, minst behörighet B

Övrigt

 • Heltid 100 %, Provanställning 6 månader.
 • Tillträde 1/10 eller enligt överenskommelse
 • Övernattningar förekommer
 • Placeringsort Eskilstuna
 • Förmånsbil
 • 8-16:30. Flexibla arbetstider
 • Fullt friskvårdsbidrag enligt Skatteverkets regler

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i en relativt liten organisation med stora möjligheter att påverka din roll och utvecklingsmöjligheter.

Låter detta intressant är du varmt välkommen in med din ansökan. Ansökningar kommer att hanteras löpande varvid eventuell anställning kan komma att ske innan annonstiden har gått ut.