Kalibrering av mätinstrument

Kalibrering av mätinstrument är verksamhetskritiskt och för att ert instrument ska fungera som de ska är det viktigt att ni utför kontinuerlig service och kalibrering på er maskin. Vi på Promet Precision erbjuder denna tjänst på alla maskiner och instrument som vi säljer.

Med servicetekniker som alltid finns här för er, ser vi till att ert mätinstrument är kalibrerat och får en längre livslängd så att utrustningen kan fortsätta fungera som den ska. Alla instrument bör kalibreras med jämna mellanrum då temperatur, luftfuktighet och övrig inverkan kan påverka mätresultatet. Vi använder oss av spårbara normaler som är kalibrerade på ackrediterade laboratorium. Efter vi har genomfört en kalibrering av instrumentet skickas ett kalibreringscertifikat till er som intygar att instrumentet är enligt specifikation.

service-och-kalibrering

Uppgradering

Utvecklingen inom mätteknik går snabbt framåt och det går att vinna många fördelar genom att hålla sig uppdaterad. Inom mätteknik är det framför allt innovation av programvara där störst utveckling sker. Det är också där ni som kund märker störst skillnad med nya smarta funktioner till ert mätinstrument som sparar tid.

Många äldre instrument är i behov av uppgradering då det oftast körs på föråldrade operativsystem som inte har support eller är godkända att vara uppkopplade på nätverket på grund av säkerhetsskäl.

Några fördelar med att uppgradera ert instrument är:

  • Nya smarta funktioner
  • Utvärdera enligt nya standarder
  • Ökad prestanda av ert instrument

Vi rekommenderar att ni kontaktar oss på 016-17 11 50 eller maila oss på service@promet.se innan eventuellt byte av dator eller övrig hårdvara för att säkerställa kompatibilitet.

Flytt av mätinstrument

Vid flytt av instrument bör alltid transportsäkring och packning ske enligt tillverkarens rekommendation för att skada inte ska ske. Efter transportsäkring och flytt sker installation och kalibrering av maskinen för att säkerställa funktion och att instrumentet mäter rätt.

Våra servicetekniker finns med dig hela vägen för att du ska känna dig trygg. Kontakta oss om ni går i funderingar att flytta något mätinstrument så ger vi er rådgivning.

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med oss?

Med över 20 års erfarenhet inom mätteknik kan vi hjälpa er med frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta oss idag