Rundhetsmätare – Talyrond® 500H PRO

Rundhetsmätare från Taylor Hobson som mäter parametrar som t.ex. rundhet, rakhet och cylidricitet m.m. Rundhetsmätaren som har utvecklas för precision och stabilitet. Den består av en luftlagrad spindel monterad i en bas av gjutjärn och en precisionsbearbetad pelare. Talyrond PRO 565H / 585H / 595H Range finns i flera utformningar för att möta era behov.  

Som tillval för rundhetsmätare finns antivibrationssystem och ett kabinett som minimerar yttre påverkan och möjliggör noggrann mätning vid tillverkningsprocessen. Rundhetsmätaren styrs med hjälp av den innovativa mjukvaran Metrology 4.0 som visar instrumentet i realtid.  Den automatiska/manuella armorienteringen ger oöverträffad mångsidighet som möjliggör åtkomst till det mest komplicerade av delar. 

Talyrond 565H PRO

Rundhetsmätare Talyrond 565H PRO är ett väldigt populärt instrument som mäter parametrar som t.ex. rundhet, cylidricitet och rakhet m.m.

Det finns sex system att välja mellan med automatiserad eller manuell centrering och nivellering beroende på behov och med pelare från 300 mm till 1200 mm i höjd. Talyrond 565H PRO är  ett kostnadseffektivt instrument som ger användaren full mät- och analysförmåga genom mjukvaran Metrology 4.0. 

 • Upplösning 0,3 nm
 • Automatisk centrering och nivellering med armföljningsläge
 • 300 mm, 500 mm, 1000 mm eller 1200 mm vertikal pelare
 • Luftlagrad spindel med hög precision +/- 0,015 um
Talyrond 585H PRO

Precis som alla rundhetsmätare i Talyrond PRO Serien är Talyrond 585H är ett system för mätning av bl.a. rundhet, rakhet och cylindricitet med hög noggrannhet och flexibilitet.

Tack vare avancerad elektronik och mjukvaran Metrology 4.0 erbjuds full kontroll över alla axlar med snabba och exakta lägen vilket möjliggör mätning för de mest utmanande komponenterna. Taylor Hobsons patenterade armorientering ger full automatisering i nästan alla lägen, vilket gör det till det mest mångsidiga instrumentet och anses som branschens riktmärke inom rundhetsmätning.

Talyrond 595H PRO

Rundhetsmätare Taylrond 595H PRO erbjuder klassledande mätning ner till nanometernivå medan den automatiska armorienteringen ger oöverträffad mångsidighet som möjliggör åtkomst till det mest komplicerade av delar. Centrerings- och nivelleringsbordet är utrustat med hög upplösta motorer som möjliggör helautomatisk inställning av mätobjeketet.

 Talyrond 595H har integrerat antivibrationssystem och ett kabinettskydd som eliminerar yttre påverkan och möjliggör noggrann mätning närmare tillverkningsprocessen. 

 • Helautomatisk arminställning / orienteringsmekanism
 • Självkalibrering av arm, kolumn och spindel
 • Luftlagrad spindel med hög precision +/- 0,01 um
 • Upplösning 0,3 nm
 • Aktivt antivibrationssystem och miljöisoleringssystem
Mjukvara Metrology 4.0

Taylor Hobsons programvara möjliggör programmering online eller offline efter ritning eller CAD-modell och ger en exakt återspegling av koordinatsystemet (PCS). 

Metrology 4.0 är lätt att använda med intuitivt gränssnitt, virtuell display och realtidskontroll. Den moderna punkt- och rörelsesfunktionen (SMART Move) ger exakt och snabb positionering. 

 • Kraftfull, intuitiv och lättanvänd.

 • Användargränssnittet ger en tydlig överblick av mätprocessen.
 • Realtidssimulering och koordinatsystem möjliggör övervakning och kontroll till en nivå som är aldrig tidigare skådad i branschen.
Kontakta mig för mer information
Kontakta gärna oss för en offert eller för mer information. Fyll i era uppgifter så hör vi av oss!
Namn
Meddelande
Företagsnamn
E-postadress
Extra Produktinformation
Vänligen fyll i er e-postadress för att få åtkomst till mera specifikationer eller information.
Tack! Vänligen ta del av innehållet nedanför.